Kandıra Ziraat Odası > Duyurular > Fındık hasadının başladığı bu günlerde artan fındık hırsızlığı olayları bizleri derinden üzmektedir.

Kıymetli üreticilerimiz. Fındık hasadının başladığı bu günlerde artan fındık hırsızlığı  olayları bizleri derinden üzmektedir. Bir yıl bekleyip alın teri döküp emek harcanarak  hasadını yapacağımız fındığın çalınma oranları  artarak devam etmektedir. Önlem alınması  hakkında bütün kurumlarla gerekli yazışmalar  yapılmış olup taleplerimizi iletmiş  bulunmaktayız. Aynı zamanda fındığımızın şu günlerde piyasada devletimizin açıkladığı taban fiyatın çok altında alınması ayrıca başka bir sorunumuz durumuna gelmiştir. Unutmayalım ki ilçemizde Toprak Mahsulleri Ofisi yakında  Çerçili mahallemizde açılacak olup 15.08.2022 tarihinden itibaren randevu sistemi açılacak,  22.08.2022 tarihinden itibaren alım yapmaya  başlayacaktır. Bekletme imkanı olan üreticilerimiz ürünlerini verebiliyorlarsa  mutlaka değerinde Toprak Mahsulleri Ofisi'ne vermelerini en azından fındığın karşılığını  almalarını önemle vurgulamak istiyorum. Tüm çiftçilerimizin  kazasız  hayırlı  bir  hasat  yapmaları en büyük temennimiz. Alın terimizin  çalınmaması ve değerinde satılabilmesi  için  elimizden geleni yapacağımızı belirtir. Tüm çiftçilerimize saygılar sunarım. Erdal Çetin Yönetim Kurulu Başkanı.