Kandıra Ziraat Odası > Haberler > Değerli üyelerimiz!

Değerli üyelerimiz!

Değerli üyelerimiz,

bakıyorum son günlerde herkes marketlerdeki yangınlardan bahseder oldu. Hayret kimsenin aklına gelmedi mi ki asıl yangın tarımda tarlada başladı. Söyledik, uyardık, yalvardık ne dur diyen oldu ne de gel diyen oldu. Buyurun sonucu üretmeyen ülkeler aç kalmaya ele aleme avuç açıp dilenmeye mahkum kalmıştır. Yazık değil mi bu güzel ülkemize. Hadi gelinde üretim yapalım. 2020 yılında 2000₺ olan bir ton gübre olmuş 6000₺ kızmasın kimse köylümüze onlarda ekmeği unu bulguru makarnayı marketten alıyorlar. Nasıl almasınlar ki tohumun tonu 2020 yılında 2500₺ iken bu yıl 5500₺ olmuş nasıl alınıp ekilecek. Dahası artık süt, peynir, yoğurt ve yumurta da marketten alınıp tüketiliyor. Çiftçiler tarafından nasıl bakılsın ki hayvana 2020 yılında 60₺ olan bir çuval yem olmuş 200₺ hadi gelinde çıkın işin içinden. Maalesef tarım ve hayvancılık bitti üreticilerimiz de tüm ihtiyaçlarını marketlerden karşılar hale getirildi. Aslına bakarsanız bu yangın bacadan yani tarladan topraktan başladı. Kimse görmedi veya görmezden gelindi. Bacadan başlayan bu yangın tüm evi yani ülkemizi sarmış durumda yanıyoruz ama maalesef yangın büyüdü söndürmek için gücümüz yeter mi bilemem. Birde sözde kentten köye dönüşü sağlayıp köylerde şehirdeki bütün imkanlardan faydalanacak denmez mi. Gelin bunu köyde yaşayanlara anlatın da göreyim sizleri. Maalesef her zamanki gibi son sözümüz geçmiş olsun. Bu arada ilimizde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanımız var da en azından aç kalmayalım diye mazot ve tohum desteği veriyor tarla sürüp ekebiliyoruz. Bu anlamda bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum. Saygılarımla.