Kandıra Ziraat Odası

Kandıra Ziraat Odası > Haberler > BASIN AÇIKLAMASI

BASIN AÇIKLAMASI

Değerli üreticilerimiz. Fındık hasadının devam ettiği bu günlerde devletimizin %50 randıman fındığı 52₺'ye alacağını duyurmasına rağmen  bu yıl fındık rekoltesinin yüksek olduğu söylenerek fındığın 42₺ - 44₺ arasında işlem göreceği algısı oluşturulmaya  çalışılmaktadır. Aynı zamanda ilçemizde TMO'nun fındık alımı yapmayacağı gibi söylemler yayılmaya  başlanmıştır. Bunların hepsi düzmece oyundur. İlçemiz Çerçili mahallesinde TMO 05.09.2022 tarihi itibariyle fındık alımına başlayacaktır. Şartları uyan üreticilerimizin emeğinin karşılığını alma konusunda sabırlı davranarak Toprak Mahsulleri Ofisi'ne fındık vermeleri temennimizdir. Tüm üreticilerimize kazasız, hayırlı, bereketli bir hasat dilerim. Erdal Çetin Yönetim Kurulu Başkanı.