Kandıra Ziraat Odası > Haberler > Düvenci ve Ovasaray'lı kadın çiftçilere gezi düzenlendi..

Düvenci ve Ovasaray'lı kadın çiftçilere gezi düzenlendi..

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Ziraat Odaları Birliği arasında "Kadın Çiftçi Eğitimi" işbirliği protokolü ile kırsal alanda yaşayan ve çiftçilikle uğraşan kadınları tarımsal konularda eğitmek, toplumsal cinsiyet eşitliği, kadına yönelik şiddet, kişi hak ve özgürlükleri v.b. konularda bilgilendirmek, sosyal güvenlik konusunda farkındalık yaratmak, kurumlar arası işbirliğini geliştirmek için imzalanan protokol gereği Düvenci Beldesinde ve Ovasaray Köyünde düzenlenen kurslara 58 kadın çiftçi katıldı.
      Eğitim sonunda her iki kursa katılan üreticiler birlikte Çorum da faaliyet gösteren Hasgül Süt Ürünleri ve Kemal Öz Gıda işletmelerini gezdiler, gezi sonrasında düzenlenen yemek organizasyonunda kursiyerlerin birbirleriyle iletişim kurarak yaptıkları diyaloglar da gözlerden kaçmadı, girişimcilik yönü kuvvetli olan üreticiler kendi emekleriyle ürettikleri ürünlerin tüketiciye ulaşması için büyük işletmelere rakip olabileceklerini ve kendi yörelerinde ürettikleri yöresel ürünler için coğrafi işaret alınması ve kendi markalarını ortaya çıkarabilecekleri konusunda destek beklediklerini dile getirdiler.